De drie niveaus
De drie niveaus hebben een oplopende moeilijkheidsgraad: In niveau 1 ligt het accent op vlakke vormen en structuren.
In niveau 2 wordt aandacht besteed aan compositie en de suggestie van 3D/plasticiteit. In niveau 3 speelt perspectief een grotere rol.
 

Materialen
Standaard formaat tekenpapier (bijv. A4, A3), e
en lekker tekenpotlood (HB/B/2B), kleurpotlood, een goed gum en een puntenslijper. Materialen zoals fineliners zijn prima maar niet noodzakelijk. Digitaal tekenen (bijv. op een iPad) is ook een mogelijkheid. 

Het idee achter deze lessen:
Mijn ideaal is dat leerlingen (vanaf ca. 9 jaar) via degelijke tekenlessen spelenderwijs kennismaken met tekenkunst, oeroud domein van de menselijke verbeelding en nog steeds wezenlijk onderdeel van de ons omringende beeldcultuur. Natuurlijk heeft de een meer talent dan de ander (net als bij sport, rekenen, muziek etc.), maar met goeie voorbeelden en oefeningen kan iedereen op elke leeftijd concreet iets leren. De bronnen liggen voor het grijpen, van meesterwerken uit de kunstgeschiedenis tot fantasierijke strips en illustraties. Al met al streef ik naar communicatieve tekenlessen die de fantasie prikkelen en je kennis laten maken met onderwerpen, stijlen en verhalen uit de tekenkunst. Tekenen en kunstbeschouwing in één!

Over de auteur:
Rogier
van der Erve studeerde  in 1991 af aan de Rietveld academie met als specialiteit tekenen en vrije grafiek. In 1993 behaalde hij zijn eerstegraads bevoegdheid tekenen/kunstgeschiedenis aan de HKU en een master Kunst algemeen aan de Open Universiteit. Sinds die tijd heeft hij 20 jaar als tekenleraar gewerkt met kinderen in de bovenbouw van de Katholieke Montessorischool Bussum. Van 1994 to op heden werkt hij als docent kunst in de examenklassen vwo en havo aan het VAVO Rijnmond College te Rotterdam.